matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
ela:
∫xe
x
2
14 sty 12:43
Jerzy:
x
2
= t
14 sty 12:44
ela:
I wyjdzie 2e
x
2
+c?
14 sty 12:47
ela:
1
e
x
2
2
14 sty 12:48
Jerzy:
1
1
1
1
nie .. x
2
= t , 2xdx = dt xdx =
dt ... =
∫e
t
dt =
e
t
=
e{x
2
+
2
2
2
2
+ C
14 sty 12:49
Jerzy:
dobrze .. tylko : + C
14 sty 12:49