3 | 4 | 2 | ||||
P(B)= | + | = | ||||
9 | 9 | 3 |
10 | 2 | 4 | 40 | 1 | ||||||
P(AnB)= | * | + | * | = | ||||||
100 | 9 | 9 | 100 | 5 |
1 | 2 | 3 | ||||
P(A|B)= | : | = | ||||
5 | 3 | 10 |
2 | |
* | |
9 |
4 | ||
Ja uwielbiam te marcepanowe, miałbym szansę | na bingo ![]() ![]() | |
9 |
3 | ||
też mi wychodzi | a liczę tak: | |
10 |
2 | 4 | |||
Ω = | + | − prawdopodobieństwo wylosowania waniliowego lub marcepanowego | ||
9 | 9 |
2 | 1 | 4 | 4 | 2 | 16 | 18 | ||||||||
A = | * | + | * | = | + | = | ||||||||
9 | 10 | 9 | 10 | 90 | 90 | 90 |
A | ||
P = | ||
Ω |
1890 | 18 | 9 | ||||
P = | = | * | = 0,3 | |||
69 | 90 | 6 |
3 | ||
Białej polewie, ale bez żadnego warunku, to też wychodzi | ? | |
10 |
3 | ||
Bo miałem takie dwa podpunkty do policzenia na sprawdzianie ![]() | . | |
10 |
2 | |
− prawdopodobieństwo wylosowania waniliowego | |
9 |
2 | 1 | ||
* | − prawdopodobieństwo wylosowania waniliowego w białej polewie | ||
9 | 10 |
3 | |
− prawdopodobieństwo orzechowego | |
9 |
3 | 3 | ||
* | − prawdopodobieństwo orzechowego w białej polewie | ||
9 | 10 |
4 | |
− prawdopodobieństwo marcepanowego | |
9 |
4 | 4 | ||
* | − prawdopodobieństwo marcepanowego w białej polewie | ||
9 | 10 |
2 | 1 | 3 | 3 | 4 | 4 | 2 | 9 | 16 | ||||||||||
P = | * | + | * | + | * | = | + | + | = | |||||||||
9 | 10 | 9 | 10 | 9 | 10 | 90 | 90 | 90 |
27 | 3 | |||
= | = | |||
90 | 10 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |