Kiki: Dla jakich wartości parametru p układ równań ma dokładnie 1 rozwiązanie?
x1+x2 +kx3=2
2x1 −x2 −x3=k
kx1−x2−x3=1
14 sty 11:32
Kiki: Parametru k *
14 sty 12:06
Kiki: ?
14 sty 13:50
Jack: odejmuje drugie z trzecm wtedy
2x
1 − kx
1 = k − 1
x
1 (2 − k) = k−1
podstaw do innych i masz 2 rownania, 2 niewiadome
14 sty 13:57
ICSP: Policz wyznacznik główny układu i sprawdź dla jakich k się niezeruje.
14 sty 14:00
Jack: mi wyszlo ze k = 1...
ale to poziom studiow wiec chyba nie ta bajka ; d
14 sty 14:04