aa
Hugo: Jak rozwiązać takie równanie rózniczkowe

?
u'
1 −1 = 0
2u
1−u
2' =0
problem początkowy
u
1(0) = 1
u
1(1) = −1
u
2(0) = 2
u
2(1) = 1
Z góry dziękuje !
14 sty 11:23
Hugo: u
1 = x + c
1
u
2 = c
2 + x
2 + 2c
1x
wyszlo mi c
1 = 1
ale c
2 sprzeczne

?
14 sty 12:02
piotr1973: a z warunku u1(1)=−1 ⇒c1 =−2
coś nie tak
14 sty 12:18
Hugo: Mi sie wydaję ze jakiś błąd (...) a czy umiał byś policzyć inne zadanie?
I[u1, u2] = 1/2 całka oznaczona od a do b z wyrazenia (u1u2' −u1'u2)du
K[u1,u2] = całka oznaczona od a do b √u1'2+u2'2 dt
K[u1,u2] = L
14 sty 12:39