matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole wycinka koła
xyz:
Oblicz pole wycinka koła o promieniu 2 cm i kącie 60 stopni.
14 sty 10:16
piotr1973:
π*2*2/6
14 sty 10:20
Janek191:
1
1
2
P =
π r
2
=
π*2
2
=
π [ cm
2
]
6
6
3
14 sty 17:14