Funkcje
zagubiony: Narysuj wykres dowolnej funkcji parzystej, której dziedziną jest zbiór <−4,4>,
zbiorem wartości jest przedział <−2,3> oraz rosnącej tylko w przedziale <1,4>
Bardzo proszę o pomoc!
14 sty 00:51
Qulka:
14 sty 01:06
zagubiony: Bardzo dziękuję!
14 sty 01:19
zagubiony: Jednak czy ta funkcja na pewno jest parzysta?
Jak mogę to rozpoznać?
14 sty 01:23
xxx: Funkcja jest parzysta gdy f(x) = f(−x). Jak widać u tutaj:
f(4) = f(−4) → 3 = 3 → L = P
14 sty 01:36
zagubiony: Wszystko rozumiem. Raz jeszcze bardzo dziękuję!
14 sty 10:23