asd
olekturbo: Wiedząc, że
3P(A) = P(A')
P(B') = 3/4
P(AuB) = 23/24 oblicz P(AnB)
3P(A) = P(A')
P(A) + P(A') = 1
P(A) + 3P(A) = 1
4P(A) = 1
P(A) = 1/4
P(A') = 3/4
P(AuB) = P(A) + P(B) − P(AnB)
23/24 = 12/24 − P(AnB)
P(AnB) = −11/24
to mozliwe?
13 sty 20:23
Kacper:
Widziałeś kiedyś, że prawdopodobieństwo było ujemną liczbą?
13 sty 20:25
olekturbo: Nie. Ale zrobilem cos zle?
13 sty 20:27
olekturbo: Wśród 20 zadań maturalnych jest 12 na które uczeń zna odpowiedź. Oblicz prawdopodobieństwo, że
uczeń losując pięć pytań wylosuje tylko pytania na które zna odpowiedź.
| | 3 | |
Szansa, że trafi na zadanie, które zna p = |
| |
| | 5 | |
| | | | 3 | | 2 | | 243 | |
P55 = | * ( |
| )5 * ( |
| )0 = 1 * 1 * |
| |
| | | 5 | | 5 | | 3125 | |
dobrze?
13 sty 20:32
olekturbo: refresh
13 sty 20:54
Kacper: To nie jest zadanie, które można zrobić, ze schematu Bernoulliego
13 sty 20:58
olekturbo: a z tym 1 zad?
13 sty 22:04
olekturbo: refresh
14 sty 00:26
Qulka: może gdzieś prim zgubiłeś
14 sty 00:34