matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
ela:
3x+7
∫
x
2
+9
13 sty 20:11
Janek191:
x d x
dx
2 x dx
dx
= 3 ∫
+ 7 ∫
= 1,5 ∫
+ 7 ∫
=
x
2
+ 9
x
2
+ 9
x
2
+ 9
x
2
+ 9
13 sty 20:49
Janek191:
1
x
= 1,5 ln I x
2
+ 9 I + 7*
arctg
+ C
3
3
13 sty 20:52
ela:
Dlaczego z I x
2
?
14 sty 11:03
Jerzy:
co z x
2
?
14 sty 11:03