matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mata ratunku ;O
ppp:
Prosiłabym by było rozwiązane układem równań Wyznacz współrzędne punktów przecięcia okręgu i prostej c) (x−2)2+y2=25 prosta:x−5=0
13 sty 20:03
Eta:
1/ graficznie ........ A(5,4) , B( 5,−4) 2/ algebraicznie ..... x=5 i (5−2)
2
+y
2
=25 ⇒ y
2
= 16 ⇒ y=4 v y= −4 A(5,4) , B(5,−4)
13 sty 20:50