matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba zespolona, postać trygonometryczna
pytalek:
Przedstaw liczbe zespoloną a=8−4i w postaci trygonometrycznej Wychodzi mi moduł 4
√
5
, sin = −
√
5
/5 oraz cos = 2
√
5
/5 i nie mam pojęcia jak to dalej zapisać, pomoże ktoś co zrobić dalej?
13 sty 19:21