matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
Maciek:
2
2
= ..
3
podnoszę tylko 2do potęgi 2 czy zarówno 2 jak i 3? słabo widać, ale chodzi o to czy jak mam podnieść do 2 taki ułamek bez nawiasu to musze podnosić licznik i mianownik czy tylko licznik?
13 sty 17:30
Jerzy:
2
2
4
=
3
3
2
4
(
)
2
=
3
9
13 sty 17:36