matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie, jak je rozwiązac ?
Patryko:
−6 =
−
√
3
3
a
13 sty 17:04
Adam:
*3 −18 = −
√
3
*a
−18
= a
−
√
3
13 sty 17:06
zzz:
czyli
18
√
3
a=
=6
√
3
3
13 sty 17:07
Adam:
18
=
*
√
3
3
13 sty 17:08
Adam:
http://www.math.edu.pl/usuwanie-niewymiernosci-z-mianownika
13 sty 17:09
Mila:
−
√
3
−6=
*a /*(−3)
3
18=
√
3
*a /*
√
3
18
√
3
=3a /:3 a=6
√
3
13 sty 18:22