Granice
Mer: lim n−>0
+ sin
2 x * ln
√2
13 sty 16:19
Jerzy:
obydwie równe 0
13 sty 16:21
Mer: ale jak to obliczyć?
13 sty 16:24
Jerzy:
wprost;
a) = [0*ln
√2] = 0
| | 0*0 | | 0 | |
b) = [ |
| ] = [ |
| ] = 0 |
| | 1+∞ | | ∞ | |
13 sty 16:35
Jerzy:
| | 0*1 | | 0 | |
poprawka do b: = [ |
| ] = [ |
| ] = 0 |
| | 1+∞ | | ∞ | |
13 sty 16:37
Mer: a jak wstawię pod e3x 0, to raczej będę mieć e0, czyli 1. co mnożone przez 0 da i tak 0
13 sty 16:39
Mer: a poprawiłeś, dzięki
13 sty 16:39
Jerzy:
patrz: 16:37
13 sty 16:40