matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiory nieskonczone
Adam:
ZBIORY NIESKOŃCZONE
? Mam taki zbiór nieskończony
t
t+1
A
t
= {x e R:
≤x <
}
t+1
t+2
1
A
0
= [0,
]
2
1
2
A
1
= [
,
]
2
3
U A
t
= [0,1] − to jest oczywiste t e N a jak iloczyn policzyć ∩At =
teN Drugi przykład
1
1
A
t
= {x eR: 1−
<x<2+
t+1
t+1
A
1
= (0,3) <−−−− tu nawiasy kwadratowe, czy okrągłe
?
1
1
A
2
= (
, 2
)
2
2
U A
t
= (0,3) teN ∩A
t
=
Jak to policzyć, to dla mnie czarna magia...
13 sty 16:01
Adam:
13 sty 16:31
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick