współrzędne biegunowe
mika: r=cosμcos2μ jak narysować?
mam to we współrzędnych biegunowych i próbuję na piechotę, ale nie wychodzi mi żadna figura, a
potrzebuję tego, aby obliczyć pole części wspólnej z okręgiem o promieniu 1 i środku w pkt
(1,0)
13 sty 13:52
mika:
13 sty 15:12
Qulka:

żółta gdy r=0,5
niebieska gdy r=1
zielona gdy r=1,3
większe się nie mieszczę
13 sty 15:56
mika: a to nie jest tak, że μ jest zmienne i to z niego r wynika?
13 sty 19:25
mika: ?
13 sty 22:20
mika:
13 sty 23:47
Qulka: niekoniecznie..obie są zmienne i wynikają wzajemnie
13 sty 23:48