| x | x | |||
sin | = 1 − 2sin2 | |||
| 2 | 2 |
| π | ||
cos x = sin ( | − x) | |
| 2 |
| x | π | |||
sin( | ) = sin ( | − x) | ||
| 2 | 2 |
| x | π | x | π | ||||
= | − x + 2k π lub | = π − | + x + 2k π | ||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| π | ||
cosx= sin( | −x) | |
| 2 |
| x | π | |||
sin | = sin( | −x) | ||
| 2 | 2 |
| x | π | x | π | ||||
= | =x+2kπ lub | = π − ( | −x)+2kπ , k∊C | ||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| x | ||
cosx= 1−2sin2 | ||
| 2 |
| x | x | |||
2sin2 | +sin | −1=0 | ||
| 2 | 2 |
| x | ||
Ale to nie jest żadna armata. Normalne skojarzenie − widzę | , przekształcam drugą funkcję | |
| 2 |