matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja liniowa
kathya:
Funkcja liniowa f(x)=−2x+b przyjmuje wartości dodatnie dla wszystkich x<2 i tylko dla takich. Wynika stąd, że współczynnik b jest równy: a)4 b)2 c)0 d)−4
12 sty 22:29
Eta:
x
o
= 2 to −2*2+b=0 ⇒ b=......... odp A)
12 sty 22:32