geometria analityczna
Ania: W trójkącie prostokątnym ABC punkty A = (−4, 1) i B = (7, −2) są końcami przeciwprostokątnej.
Prosta o rownaniu 1/3x+7/3 zawiera jedną z przyprostokatnych tego trojkata. Oblicz dlugosc
srodkowej BS w trojkacie ABC.
obliczyłam druga prosta, ktora zawiera punkty C i B. i mam teraz problem. jak policzyc
wsporzedne punktu C? bo dalej wiem co robić tylko mam problem z tym punktem C. prosta
zawierajaca C i B ma równanie y=−3x+19
12 sty 22:27
Ania: juz wiem, cofam pytanie
12 sty 22:30
Qulka:

układ równań z obu prostych
C(5,4)
12 sty 22:32