Wyznacz wszystkie wartości parametru a
issk2: Wyznacz wszystkie wartości parametru a, dla których równanie ||x+2|−3|=a−x ma nieskończenie
wiele rozwiązań.
12 sty 20:32
zzz: 0=0
||x+2|−3|=a−x
x=−2
5=a−x
5=a+2
a=7
12 sty 20:34
issk2: To jest źle
12 sty 20:41
Jerzy:
pewnie,ze źle
a = − 5
12 sty 20:53
Eta:
a=−5 bo g(x)= −x−5 pokrywa się z częścią wykresu
f(x)= ||x+2|−3|
czyli równanie ma nieskończenie wiele rozwiązań
12 sty 21:00
Jerzy:
i założenie: x < − 5
12 sty 21:02
Eta:
i założenie x<−5
12 sty 21:03
Eta:
12 sty 21:03