zad kl 5
rylu: za 2 i 3/4 kg cukierków zapłacimy 60 zł i 50 gr.ile zapłacimy za 6 i 1/2 kg?
12 sty 19:57
zzz: 2,75kg=60,5 //:2,75
kg=22zl
6,5*22zl=143zł
12 sty 19:58
5-latek: 2,75kg−−−−− 60zl50 gr
6,5kg−−−−−−−− x zl wylicz z prpoporcji x
lub wylicz ile będzie kosztowal 1kg cukierkow i pomnóż to przez 6,5
12 sty 20:01
rylu: dziękuje a w ułamkach zwyk\łych
12 sty 20:11
5-latek: | | 1 | | 121 | |
60zl 50gr= 60 |
| zl = |
| |
| | 2 | | 2 | |
Naucz się ulamkow
12 sty 20:14
rylu: Pomagasz 5−latek:

czy mówisz jak żyć
12 sty 20:15
5-latek: Nie dzisiaj
12 sty 20:19
zzz: Mówi jak żyć !
12 sty 20:19