równania różniczkowe I rzędu
Krzysiek: równania różniczkowe I rzędu
poproszę o pomoc w rozwiązaniu równań
| | dy | | dy | |
1) x |
| + 1 = x3 − |
| |
| | dx | | dx | |
| | pi | |
2) y'sinx − ylny = 0 y( |
| ) = e |
| | 2 | |
12 sty 19:35
Krzysiek: w pierwszym dochodzę do momentu gdzy
nie wiem czy to jest ok
12 sty 19:36
Krzysiek: a nie coś źle chyba
12 sty 19:37
Krzysiek: pierwsze zrobiłem
12 sty 19:55
Mariusz:
W drugim też rozdzielasz zmienne
Z całkami nie powinieneś mieć kłopotu
Policzysz je podstawieniami które się narzucają
12 lut 21:23
Mariusz: | | 1−sin(x) | |
ln|ln|y||=ln| |
| |+ln|C| |
| | cos(x) | |
C=1
12 lut 21:30