wyznacz zbiór argumentów x
kathya: wyznacz zbiór wszystkich argumentów x, dla których funkcja kwadratowa f(x)=1/2x
2+2x+2
przyjmuje większe wartości niż funkcja liniowa g(x)=−x+2
prosiłabym o dokładne rozwiązanie
12 sty 18:20
zzz: z kwadratowej wyznacz x1 i x2 i ja narysuj.
liniowa będzie malejąca i p=(0,2)
Odczytaj wszystko z wykresu.
12 sty 18:32
kathya: dziękuję
12 sty 18:54
5-latek: Albo rozwiazac nierownosc
0,5x2+2x+2>−x+2 (pomnozyc obie strony przez 2
x2+4x+4>−2x+4
x2+6x>0
x(x+6) >0 to x∊(−∞−6)U(0,∞)
12 sty 18:59
Eta:
12 sty 20:12
5-latek: Dobry wieczor
Eta 
Pozdrawiam
12 sty 20:23