matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równości i nierówności wykładnicze.
tracer971:
1) 2
3
x * 7
x−2
=4
x+1
2) 74
x
−9*14
x
+2*49
x
>0 3) 27*25
x
−120*15
x
+125*9
x
=0
10
+
10
−x
4)
=5
10
x
−10
−x
Jakby ktoś wspomógł byłoby dobrze
12 sty 18:11