matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
przemek:
oblicz podaną całkę nieoznaczoną: ∫xe
x
2
dx
12 sty 15:41
zombi:
t=x
2
12 sty 15:41
Janek191:
x
2
= t 2 x dx = dt ⇒ x dx = 0,5 dt
12 sty 15:42
Dawid:
Przez części: u=e
x
2
u'=2xe
x
2
v'=x
x
2
v=
2
12 sty 15:42