Matematyka
Olciaak: wykaż ze łaczac srodki kolejnych boków czworokata abcd
o wierzchołkach a=(5,−1) b=(1,5) c=(−3,1) d=(−1,−3) otrzymamy kwadrat.
POMÓŻCIE ALE BY ZADANIE BYŁO ZROBIONE TYLKO ZE WZORÓW NA ŚRODEK I DŁUGOŚĆ
ODCINKA

12 sty 14:52
Jerzy:
Gotowe rozwiązanie nie jest pomocą
12 sty 14:53
Olciaak: Oj prosze
12 sty 15:56
Jack: Wzory na srodek odcinka i dlugosc masz na pewno w podręczniku
12 sty 15:58
Janek191:
A = ( 5; − 1) B = ( 1 ; 5)
K − środek AB
| | 5 + 1 | | − 1 + 5 | |
xs = |
| = 3 ys = |
| = 2 |
| | 2 | | 2 | |
K = ( 3; 2)
Oblicz pozostałe środki kolejnych boków: L, M, N
12 sty 16:10
Janek191:
12 sty 16:15
Olciaak: I coś jeszcze do tego?
12 sty 16:23