Narysuj wykres funkcji f(x)=(1-x) p{x^2+2x+1}
iwon: Narysuj wykres funkcji f(x)=(1−x)
√x2+2x+1
a) Ile rozwiązań ma równanie f(x)=m w zależności od wartości parametru m?
b) Narysuj wykres funkcji g(m) przyporządkowującej liczbie m liczbę rozwiązań danego równania.
Proszę o pomoc! Szczególnie z tym jak to narysowac
12 sty 10:26
Jerzy:
1) Dziedzina
2) f(x) = (1 − x)*Ix + 1I
teraz rysujesz w przedziałach:
dla: x + 1 > 0 f(x) = (1 − x)(x + 1)
dla: x + 1 < 0 f(x) = (1 − x)(−x −1)
12 sty 10:32
Jerzy:
4 linijka: dla x + 1 ≥ 0 oczywiście
12 sty 10:34
Jerzy:

Tutaj masz wykres i odczytuj ilość rozwiazań
12 sty 10:39
iwon: Dziękuję
12 sty 11:53