matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz Logarytmy
Ja:
log 0,2 125
1
1
log
6
216
11 sty 21:18
tracer971:
1/6
x
=1/216 1/6
x
=(1/6)
3
x=3
11 sty 21:25
tracer971:
Czyli log
1/6
1/216=3
11 sty 21:26
Ja:
Dzięki teraz rozumiem
11 sty 21:29
Jack:
2
1
0,2 =
=
10
5
125 = 5
3
11 sty 21:31
Jack:
5
−x
= 5
3
−x = 3 x = −3
11 sty 21:32
Ja:
A w takim przypadku ?
1
Log
2
√
2
2
Bo zrobiłem tak
1
x=2
1
*2
2
3
a wynik jest −
i tego nie rozumiem ?
2
11 sty 21:41
Jack:
2
√
2
= 2 *
√
2
= 2 * 2
1/2
= 2
3/2
1
= 2
−1
2
3
−1 * x =
2
3
x = −
2
11 sty 21:53
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick