
| h | √xy | |||
tgα= | = | |||
| x | x |
| h | √xy | |||
tgβ= | = | |||
| y | y |
| √xy | √xy | |||
tgα*tgβ= | * | =1 | ||
| x | y |
Zał.
H=√ |AB| *|AC| =√c*b
T.
β+γ=90o
k2=H2+c2⇔k2=b*c+c2
m2=b*c+b2
| √b*c | √b | |||
sinβ= | = | |||
| √b*c+c2 | √b+c |
| c | ||
cosβ= | ||
| √b*c+c2 |
| √b*c | √c | |||
sinγ= | = | |||
| √b*c+b2 | √b+c |
| b | ||
cosγ= | ||
| √b*c+b2 |
| √b | b | √c | c | |||||
= | * | + | * | = | ||||
| √b+c | √b*c+b2 | √b+c | √b*c+c2 |
| b | c | b+c | ||||
= | + | = | =1⇔ | |||
| √b+c*√b+c | √b+c*√b+c | b+c |
dla Aga1