matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica funkcji
Alex:
Oblicz granice funkcji px{sinx+1} nie chce mi robić pierwiastek x stopnia
x→0
√
sinx +1
11 sty 18:59
ICSP:
(sinx + 1)
1/x
?
11 sty 19:16
Alex:
ok wiem
to jest e
1
=e
11 sty 19:26
Alex:
ok wiem
to jest e
1
=e
11 sty 19:26
Alex:
ok wiem
to jest e
1
=e
11 sty 19:27
Alex:
No po przekształceniu
Łatwe to jednak było xd Dziękuje
11 sty 19:27