wykresy funkcji
Leszek: Witajcie, potrzebuję narysować komputerowo wykresy tych funkcji, ale... jest problem. Mimo
wszystko. WolframAlpha i Geogebra inaczej rysują te wykresy, więc... prosiłbym o pomoc?
| | x + 2 | |
a) f(x) = arc tg ( |
| ) |
| | x2 − 4 | |
| | ln(1 + ex2+1) | |
b) f(x) = |
| |
| | x | |
11 sty 18:28
Mila:

D:
x≠2 i x≠−2
| | x+2 | | π | |
limx→2−artg( |
| )=− |
| |
| | x2−4 | | 2 | |
| | x+2 | | π | |
limx→2+artg( |
| )= |
| |
| | x2−4 | | 2 | |
11 sty 18:44
Leszek: Dziwi mnie fakt, iż ww. strony nie zaznaczają dziedziny na wykresie, np. x≠−2...
11 sty 19:15
Mila:
To prawda, trzeba jednak o tym pamiętać.
11 sty 19:17
Leszek: Dziękuję serdecznie za pomoc, z tymi dziedzinami najbardziej mnie zamotało.

Życzę miłego
wieczoru.
11 sty 19:23