matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż że powyższe twierdzenie jest prawdziwe.
majka1999:
Na podstawie:
n
0
n
n
= 1 oraz
= 1
n
k−1
n
k
n+1
k
+
=
n
k
Wykaż, że dla liczb n,k∊N i k≤n liczba
∊N (jest liczbą naturalną)
11 sty 18:04