matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie z wartością bezwzględną
bbb:
Rozwiąż równanie: 6|−2x−2| − 4 = 10 +5 |−2x−2|
11 sty 17:26
Jerzy:
t = I−2x − 2I 6t − 4 − 5t − 10 = 0 ⇔ t = 14 ⇔ I−2x − 2I = 14 ⇔ −2x − 2 = 14 lub −2x − 2 = − 14 i licz
11 sty 17:29