matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka nieoznaczona
całki:
∫x/
√
x
2
+5
11 sty 17:07
Mila:
x
2
+5=t
11 sty 17:08
Jerzy:
podstaw: x
2
+ 5 = t , 2xdx = dt
11 sty 17:09
Jerzy:
teraz wystarczające
11 sty 17:12
Jerzy:
upss .... ostatni wpis nie do tego zadania
11 sty 17:13