matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sx
Miła:
Liczba 4 jest miejscem zerowym funkcji f (x) = 1/2 (2−3m)x + 2. Wynika stąd, że:
11 sty 16:14
===:
0=0,5(2−3m)*4+2
11 sty 16:17
Jerzy:
1
0 =
(2 − 3m)*4 + 2
2
11 sty 16:17
AnnaO:
Masz zryty leb
11 sty 16:49