matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
onaa:
dany jest wielomian W(x)=x
2
+mx+36 a) wyznacz te wartości parametru m dla których równanie W(x)=0 ma dwa różne pierwiastki dodatnie
W(x)
b) dla jakich wartości parametru m równanie
=0 ma jeden pierwiastek?
x−4
16 gru 19:32