matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz obj. bryly obrotowej
kalmar:
Oblicz objetosc bryly obrotowej powstalej przez obrot rownolegloboku o podstawie 4cm i wysikosci 5 cm dookola podstawy.
11 sty 12:13
Qulka:
V=πr
2
•h =π•5
2
•4 =100π
11 sty 12:56