matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki to zło
pomoc od zaraz:
∫(1+2x
2
) / x
2
(1+x
2
) dx
10 sty 21:33
ICSP:
1 + x
2
+ x
2
1
1
1
= ∫
dx = ∫
dx + ∫
dx = −
+ arctg(x)
x
2
(1 + x
2
)
x
2
x
2
+ 1
x
+ C
10 sty 21:46