mnozenie,odpowiedz podaj w najprostrzej postaci!!prosze o pomoc...
yy???pomocy: wykonaj mnozenie,odpowiedz podaj w najprostszej postacii:
a)4x−12i kreska ułamkowa na dole x+2 potem RAZY 2x+4 i kreska ułmamkowa na dole 2x−6
b)−x2+5x i na dole 2x+1 i to razy 4x2−1 i na dole x2
16 gru 19:28
??: pomoże ktoś

?
16 gru 19:47
onaa: chwila
16 gru 19:51
onaa: | | 4(x−3) | | 2(x+2) | |
a)...= |
| * |
| =4 |
| | x+2 | | 2(x−3) | |
16 gru 19:55
onaa: | | x(5−x) | | 9(2x−1)(2x+1) | | (5−x)(2x−1) | |
b)...= |
| * |
| = |
| |
| | 2x+1 | | x*x | | x | |
16 gru 19:58
.....:

x2+
16 gru 20:05
.....: tak ma byc podpunkt a) LE TO JUZ SA RZWIAZANIA BO NIE ROZUMIEM
16 gru 20:05
.....: 
?
16 gru 20:24
onaa: tak to są już rozwiązania. podpunkt a ma byc tak jak napisalam a to co ty napisałaś to jest
znowu sprowadzenie go do pierwotnej postaci a prosiłaś żeby sprowadzić to do jak najprostrzej
więc to zrobiłam
16 gru 20:33