z
7: Krawędź boczna ostrosłupa prawidłowego trójkątnego jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod
kątem 60o. Odległość spodka wysokości ostrosłupa od krawędzi bocznej jest równa 4. Oblicz
obj´ętość tego ostrosłupa.
10 sty 20:20
7:
10 sty 20:49
===:
zrób rysunek i zobaczysz
10 sty 20:50
7:

Odcinek AO=4, prawda ?
10 sty 21:07
===:
niestety nie
10 sty 21:10
7: Czyli nie wiem, jakie są dane

Czy mógłbyś zaznaczyć mi, która część figury ma długość 4 ?
10 sty 21:24
10 sty 21:35
utem:

α=60
o
d=4
OE⊥AS
Licz.
Metis Ci pomoże, w razie trudności.
10 sty 22:45