1 | 8 | |||
1. lim | − | |||
x−7 | x2 −6x −7 |
x − √x | ||
2. lim | ||
x+√x |
21/x +1 | ||
3. lim | ||
21/x −1 |
x − √x |
| ||||||||||||
2) f(x) = | = | ||||||||||||
x +√x |
|
1 − 0 | ||
lim f(x) = | = 1 | |
1 + 0 |
x +1 | 8 | x − 7 | 1 | |||||
f(x) = | − | = | = | |||||
( x −7)*(x +1) | (x +1)*(x −7) | (x +1)*(x − 7) | x +1 |
1 | 1 | |||
lim f(x) = | = | |||
7 + 1 | 8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |