granica
Kasia:
Oblicz granicę funkcji f(x)=
√x w punkcie x=0. Proszę o pomoc
10 sty 19:56
Janek191:
lim √x = 0
x→0+
10 sty 19:58
Ajtek:
0
10 sty 19:58
Janek191:
10 sty 19:59
Kasia:
Panie Janku czy granica istnieje, czy tylko prawostronna?
11 sty 09:16
Jerzy:
tylko prawostronna, bo dziedziną funkcji jest zbiór [0,+∞)
11 sty 09:21
Kasia: Dziękuję Jerzy

Czyli granica ogólnie nie istnieje? Bo musiała by być też lewostronna ?
12 sty 07:20
Kasia:
Wolfram nawet pokazuje, że granica lewostronna istnieje. Chyba nie jest taki idealny
12 sty 07:26