matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze.
Agata:
Bardzo pilne, monotoniczność, błagam Was o pomoc wyznaczyć przedziały monotoniczności funkcji : 1. y=2x − x
2
2. y= x / (1+ X
2
) 3. Y=x√(2−x
2
4. y= e
b
x
5. y= cosx − x 6. y= x
2
− ln(2−x
2
) 7. y= x|x|
16 gru 19:19