:)
złoty: zbiorem wartosci funkcji y=3x+2−4 gdzie x ∊R jest przedział :
10 sty 19:27
Janek191:
ZW = ( − 4 ; + ∞ )
10 sty 19:34
złoty: a jak do tego dojsc ?
10 sty 19:35
5-latek: Pomyslec chwile
10 sty 19:37
Janek191:
f(x) = 3x > 0
ZW = ( 0 ; +∞ )
Wykres funkcji y = 3x + 2 − 4 powstaje z wykresu funkcji f po przesunięciu o wektor
[ − 2; − 4]
czyli o 4 jednostki w dół
zatem
ZW = ( − 4; +∞ )
============
10 sty 19:40
Krzysiek: Ale przecież 3
x≥0
10 sty 19:53
Janek191:
Kiedy 3
x = 0 ?

!
10 sty 19:55