matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny i arytmetyczny
seweryn:
trzy liczby 3,x,y tworzą ciąg geometryczny o wyrazach różnych od 0 A x,3y,7x w podanej kolejności są trzema wyrazami ciągu arytmetycznego i trzeba wyznaczyć x i y jak to obliczyć
16 gru 19:02
Godzio:
x
2
=3y
x+7x
= 3y => 4x = 3y
2
rozwiąż ten układ
16 gru 19:04
seweryn:
nie bardzo wiem jak
16 gru 19:15