matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trojkat
mlml:
Odwod trojkata rownobocznego jest rowny 6+3√3. Wysokosc tego trojkata jest rowna :
10 sty 15:55
Krzysiek:
a=2+
√
3
h={a
√
3
}{2} h={2*3}{2} h=3
10 sty 16:18
Krzysiek:
a√3
h=
2
2*3
h=
2
10 sty 16:18