matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
,po
deede:
Kwadrat liczby x jest o 4 wiekszy od kwadratu liczby x pomniejszonej o 2. Wówczas : x=0 x=1 x=2 x=4 Prosze o obliczenia .
10 sty 15:19
Janek191:
x
2
= ( x − 2)
2
+ 4
10 sty 15:23
Eta:
x
2
−4=(x−2)
2
⇒ x=.................
10 sty 15:23