12
Jyu: Podaj definicję równania różnicowego, napisz równanie różnicowe i nazwij jego składniki.
Zna ktoś na to odpowiedź ? Bo szukam w internecie, ale nie mogę znaleźć nic sensownego.
Bardzo proszę o pomoc
10 sty 14:12
5-latek: W czym ?
10 sty 14:13
5-latek: W. Bieńko. O równaniach różniczkowych
Biblioteczka mamtematyczna tom 29 .
10 sty 14:16
Jyu: Pierwsza linijka postu. Nic nie mogę znaleźć na ten temat. A dla was to pewnie pikuś
10 sty 14:17
Jyu: No tak, różniczkowych a różnicowych ?
10 sty 14:17
5-latek: Mam tak Rownaniem różniczkowym pierwszego rzedu nazywamy równanie
F(x,y,y')=0
Tak np. równania 2xy'−y'
2+cosy=0
y'=x
3−1
| | 1 | |
y'= |
| sa równaniami pierwszego rzedu |
| | x | |
10 sty 14:28
Jerzy:
Równanie różniczkowe, to równanie wyrażajace zależność pomiędzy funkcją i jej pochodnymi
10 sty 14:32
Jyu: Ja potrzebuję różni
cowe
10 sty 14:36
Jyu:
10 sty 21:35
PW: Chyba mam "inny internet", bo po wpisaniu w Google hasła "równanie różnicowe" już na drugiej
pozycji od góry wyskoczył mi wykład w +.pdf−ie na temat równań różnicowych. Jeżeli to według
Ciebie nie jest "nic sensownego", to dupa blada. Łatwiej nie będzie.
10 sty 22:22
5-latek: PW 
Widzialem to samo , ale już nie chciałem nic się odzywac
11 sty 09:21