matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
m
xxx:
Liczba 4 jest miejscem zerowym funkcji f(X)=1/2 ( 2−3m)x+2 . Ile wynosi m ?
10 sty 13:59
Jerzy:
f(4) = 0 podstaw: x = 4 i oblicz m
10 sty 14:00
5-latek:
rozwiąż równanie
1
(2−3m)*4+2=0
2
10 sty 14:01