Wektory(proszę o sprawdzenie)
MIKEZ0R: Wyznacz bazy danych podprzestrzeni wektorowych
a) B={(x,y,z): x=2y, z=−y}
otrzymałem baza B=((2,1,−1))
b) D={(x+y, y+z, z+t), x,y,z,t należą do R}
otrzymałem bazę D=((1,0,0),(1,1,0),(0,1,1),(0,1,1))
c) E={(2x−y−z, y+z, 0, z−x), x,y,z nalezą do R}
tutaj nie mam pojęcia
d) F={(x+y+z, y−z, x+2y), x,y,z należa do R}
otrzymałem bazę F =((1,0,1),(1,−1,0))
proszę o sprawdzenie i ewentualnie pokazanie metody na znajdowanej takich baz.
10 sty 12:47
MIKEZ0R: up
10 sty 14:56
MIKEZ0R: up
10 sty 16:52
MIKEZ0R: jest w stanie ktoś pomóc
10 sty 18:44
MIKEZ0R: up
10 sty 21:18