matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kongruencja
Krzysiek:
123
456
≡ X (mod 789) Jak się takie coś liczy?
10 sty 11:13
Kacper:
Na wykłady się nie chodzi?
10 sty 11:15
Krzysiek:
789 = 3*243 φ(789)=φ(3)*φ(243) 2*242=484 123
484
≡ 1 (mod 789)
10 sty 11:26
Krzysiek:
?
10 sty 21:15